Hoe voer ik thuismetingen (voorheen basismetingen) in?

Je kunt metingen invoeren door op de knop thuismetingen te klikken. De volgende basismetingen kunnen worden ingevoerd;

• Gewicht
  • Bloeddruk
  • Zuurstofsaturatie
  • ACQ score
  • CCQ score

In deze instructievideo leggen wij uit hoe thuismetingen invoert:

Let op: In deze video komen de kleuren (nog) niet overeen met het systeem, de functies van de knoppen zijn wel hetzelfde.

Wanneer er nog niet eerder metingen zijn ingevoerd bij de deelnemer/cliënt, kun je onderaan klikken op de knop met de juiste metingstype. Er verschijnt een nieuw scherm waar de metingen kunnen worden ingevoerd knop thuismetingen. Voer de betreffende gegevens in en klik tot slot op bewaar.

Indien er al wel eerder gegevens ingevoerd zijn, staan deze vermeld op het scherm wat opent, na het klikken op de knop thuismetingen. Of wanneer er nog onder de knop basismetingen gegevens zijn ingevoerd, klik je op de knop onderaan oude basismetingen om de gegevens in te zien. Je ziet op welke datum welke waarden zijn ingevoerd.

Om nieuwe metingen in te voeren, klik je op de knop opnieuw invullen. Volg daarna de stappen zoals hierboven beschreven.

Je geeft vervolgens zelf aan wie er een melding ontvangen wanneer er een meting is ingevoerd. Ingevulde meetwaarden worden, als er een huisarts(praktijk) is gekoppeld met een zorgmailnummer, als edifact bericht verstuurd naar het HIS om te verwerken.

Is de thuismetingen knop niet zichtbaar?

Kijk dan of de module aan staat in het profiel.